Om oss

PICT0569Deisy Design startades av Deisy Barnevik-Berglund 1966 och idéen har hela tiden varit att arbeta för och med kvalité. Mottot man har arbetat efter har varit och är: ”Stickat – skönt över hela kroppen!”.

Namnet kommer helt enkelt ifrån att det är Deisys design som genomsyrar butiken utbud. Deisy stavas dock med ”e” och inte på det engelska sättet med ”a” (Daisy). Deisy startade sin firma efter flera års anställning som chefsdesigner på Gamlestan – en anställning som påbörjades några år efter slutförd dessinatrisutbildning. Till en början var det endast ett fåtal plagg som designades, stickades och såldes genom exempelvis mannekänguppvisningar. Kundkretsen växte dock, och med den också produktionen och företaget.

Deisy svartvittnoppeDesign låg som butik under många år på Eklandagatan 8 i Göteborg. Här fanns dels en butik som sålde direkt till kund, men här fanns också ateljén för de många plagg som skulle monteras och skickas vidare. Deisy Design gick då att finna i flertalet stora butiker i Sverige, samt i till exempel Paris, New York, Wien, Oslo och London. Plaggen stickades av skickliga stickerskor runt om i Sverige, bland annat hade Deisy flertalet anställda kvinnor som satt och stickade i den nedlagda skolan i Grundsjö by – beläget 200 meter från Lapska gränsen i nordvästra Ångermanland.

Under ett tiotal år fanns Deisy Design också på Västerlånggatan 21 i Gamla Stan i Stockholm. Där återfann man dels de klassiska plaggen – klänningar, kjolar, dräkter, byxor, brudklänningar (!) och tunikor – som blivit så typiska för Deisys design, men fokus började allt mer bli garnet som produkt.När så stommen i affärsverksamheten runt färdigstickade plagg slutade tillverkas – det fantastiska ull-bouclé garnet Noppé – tog garnhandeln överhand och fick den stora plats den förtjänar. Stor lagerförsäljning av Petite Mohair Star följdes av Cocktail – bomullslindabildbouclé, i kombination med Ruggad Ull och råsilke var startkvalitéerna fram till det som idag är en välsorterad garnboutiqué med tyngdpunkt på Garnstudio och Drops Design.

Sedan 1975 finns Deisy Design som sommarbutik på Marstrand. Där hittar man inte bara lite av det ordinarie sortimentet av färdigstickade tröjor och koftor, utan också mycket av det man kan tänkas vilja unna sig i sommarstugan, på båten eller på semestern i största allmänhet.

Sedan i början av 90-talet finns Deisy Design på Göteborgs paradgata Avenyn och det är yngsta dottern Linda Berglund Skrubbe som driver butiken.Trots att sortimentet ständigt förändras, finns fortfarande våra egna mönster och modeller kvar i butiken. Det är de som är lite extra och lite mer speciella att både göra och bära.

DSCN2414Bilder från vårt härliga 40-års kalas den 25 november 2006 finns till nedan där Deisys äldsta dotter och son satt hela långa lördagen och stickade i vårt skyltfönster i ljuset av kandelabrars sken samtidigt som novemberregnet öste ner.

 

 

 

Bussreklam

 

CocktailtröjoCocktailtröjorr från de glada 90-talet och bussreklam från 70-talet