Vår egen design

Förutom mönster från framförallt Drops, så gör vi själva egna mönster som finns dels i butiken och dels ett gäng samlade gratis här på hemsidan. Här är ett litet urval av vad vi gör själva.

Sjalar och halsdukar kan man bara inte få för många av och vi blandar och randar gärna bland alla sorter som finns i butiken. Dels kan man leka med befintliga mönster och ändra garnsorter, dels gör vi upp mönster på någon idé som vi fått. Sjal i flera färger av garnet Fabel – virkade rundlar som monteras till en trekant. Vilda Volanger i fina mohairgarnet Ombelle. Grova halsduken – stickad med två trådar Eskimo. Victoria – lilla fina sjalen stickad i läckra garner från ArtYarns. White Christmas – massor av vita nyanser med silver och grått som accenter – stickad från sida till sida. Gallersjal – rak sjal stickad med mohair och Zauberball tillsammans och avslutad med fint virkad kant.

fabelsjal vildavolanger groveskimo
victoria whitexmas2 gallersjal

Några av favoritplaggen som konstruerats de senaste åren är: Love – enkel modell i något glesare utförande, Timotej – enkel, nätt modell med raglan och v-ringning, Ragg-Olle – lite grövre polotröja till småfolk,

love gotlandstroja gotheborg1
raggolle lillahjart

Våra två traditionella kollektioner – Dalahästarna och Hällristningar – är tidlösa, raka modeller inspirerade av dels den folkkära Dalahästen förstås men också hällristningar och runor.

Dalahast alladalah multimini
svart_run
manskvinna_pagras runda_gubbar1