Mönster

 

enklastepulsv gallervarmarebild zapp2
Enklaste pulsvärmaren – sticka den som Gallervärmaren men uteslut den virkade kanten och sy fast ett band istället. Denna stickad i Baby-Merino Gallervärmare– Mjuk och varm pulsvärmare i lyxig kvalité i silke och kid mohair. Lätt både i vikt och tekniken. Kan med olika garn förändras i det oändliga Zapp – Stickas precis så snabbt som namnet antyder. Använd enkelt eller dubbelt garn – enfärgat eller melerat – variera till olika kläder
Enklaste pulsvärmaren – sticka den som Gallervärmaren men uteslut den virkade kanten och sy fast ett band istället. Denna stickad i Baby-Merino. Gallervärmare Mjuk och varm pulsvärmare i lyxig kvalité i silke och kid mohair. Lätt både i vikt och tekniken. Kan med olika garn förändras i det oändliga. Zapp – Stickas precis så snabbt som namnet antyder. Använd enkelt eller dubbelt garn – enfärgat eller melerat – variera till olika kläder.
frostlila halrandrosa evasjalen
 Frost– enkel glest stickad sjal med omslag som man lägger/släpper på vartannat varv. Sticka med tunt eller grovt garn. Hålrand – enkel rätstickad sjal som stickas uppifrån och ned på såväl grova som tunna stickor. På bilden med stickor 12 mm. Eva – stickas uppifrån och ned – på samma sätt som hålrand men med en extra twist på slutet i och med en volang längs med långsidorna.
whitexmas2 lin  marie
 Enkel rätstickad sjal – enklaste sjalen i rätstickning – nedifrån och upp eller från sida till sida. Sticka den enfärgad eller som här randig. Skrållan – rak, rätstickad halsduk stickad på skrå – kan stickas i svalt lin till sommaren och i värmande ull på vintern. Marie– stickas uppifrån och ned men har en ökningsvariant som gör att det blir extra långa snibbar och inte så hög höjd på sjalen.
raggolle  jordgubbsmossa  pippimossa
Ragg-Olle – grundmönster på en slätstickade tröja som passar garn med ca 75m/50g och där ca 5 mm stickor används.  Jordgubbsmössa– en modern klassiker! Vår variant är gjord i bomullsgarnet Muskat med gula frön i det röda.  Pippi-mössa – en enkel modell som passar både liten och stor. Ribbstickad i lite grövre garn – sticka den med eller utan ränder.
lovikkalovikka   hotmama
 Lovikka-vante – klassisk vante i tåliga kvalitén lovikka i 100% ull – håller värmen fantastiskt bra även om den blir blöt. Ullvante på tunna stickor – en vante som vi stickat i ullgarn från Ullcentrum och frihands-broderat på ovansidan.  Hot mama – grytlapp som virkas med fasta maskor i endast ena bågen vilket ger en enkel men fin struktur till ytan.
socka2,5 socka4,5 socka3,5
Socka ”Klassikern” – passar garn med grovlek ca 200m/50g  Socka ”Mitt-i-mellan” – passar garn med grovlek ca 100m/50g. Socka ”Raggis” – passar garn med grovlek ca 75m/50g.